https://www.thal-technologies.com/advies/trainingen/cfd-in-de-praktijk/_474____NL
 • Nederlands
 • Engels
Zoeken...
 
THAL-Vervolg header

CFD vanuit de praktijk

Wat is de waarde van een rekenkundige studie (CFD) zonder te weten wat van invloed is en wat belangrijk is om in detail te modelleren? Welke nauwkeurigheid kunt u verwachten van een computersimulatie (Computional Fluid Dynamics)? Heeft u ooit experimenteel een model gemodelleerd en zich afgevraagd waar de verschillen vandaan komen? Welke verschillen acht u geloofwaardig: de experimentele of de rekenkundige?
 

Onderwerpen

Deze nieuwe eendaagse cursus gaf de deelnemers handvatten hoe het beste  thermische problemen te modelleren. De cursus werd gegeven door de experts van OTS. Zij beschikken over de kennis over alle “ins en outs” van thermische modellering en experimentele testen. 

De cursus vormt een combinatie van theorie, simulatie en experimenten. De simulaties worden uitgevoerd met het pakket 6SigmaET van Future Facilities. Maar cursisten konden ook hun eigen softwarepakket meenemen en controleren hoe goed dit correleert met de experimentele testen die uitgevoerd worden in het thermisch laboratorium van OTS.

Naast de door Tahl Technologies aangeboden probleemstellingen, werden de cursisten ook van harte uitgenodigd hun eigen probleemstelling tijdens de cursus in te brengen.

Thermische basiskennis werdvereist en (enige) ervaring met het uitvoeren van thermische computersimulaties werd aanbevolen om aan deze cursus deel te kunnen nemen.
 

Programma

 1. Hoe kunt u uw probleem in CFD modelleren? Wat is belangrijk?
 2. Importeren van MCAD data: bepalen welk detail vereist is.
 3. Randvoorwaarden.
 4. Gridding.
 5. Straling: aan- of uitschakelen.
 6. Tips en trucs voor CFD en experimenteel modelleren.
 7. Analytische berekeningen.
 8. Oefeningen voor rekenkundige modellering.
 9. Oefeningen voor experimentele modellering.

 

Inschrijven

U kunt zich hier aanmelden voor deze training.  U wordt doorgestuurd naar de pagina Inschrijving trainingen.  U vult uw contactgegevens in, kiest met de muis voor de gewenste training en klinkt op versturen. Na aanmelding ontvangt u een bevestiging betreffende uw aanmelding.

Meldt u meerdere personenen aan, dan ontvangen wij graag van iedere deelnemer de gevraagde gegevens. 

Lees voor versturen goed de trainingsvoorwaarden door. 

 

 

Datum

16 mei 2018

Tijdsduur

09.00uur - 16.30uur

Locatie

De Nieuwe Vaart 50, Bussum.

Prijs

€ 495,- excl BTW
(incl. koffie en lunch)

 

 

Inschrijven

 

Privacyverklaring | Sitemap | Website door CM SpecialistCopyright © 2018 Thal Technologies